Zingen tijdens de zwangerschap

Muzikale band met je baby

Als je in verwachting bent, kijk je uit naar het moment waarop je jouw kindje in de armen kunt sluiten. Maar al tijdens de zwangerschap kun je echt contact leggen met de baby in je buik, want door muziek en aanraking versterk je de band met jouw kindje. Wetenschappelijke studies hebben aangetoond dat baby’s rond de 20 weken geluiden en ook de liedjes die jij zingt, kunnen waarnemen. Geluidstrillingen gaan van de stembanden van de moeder naar de baby.

 

Ongeboren baby onthoudt liedjes

Jouw kindje luistert graag naar wat jij zingt, mama’s stem is herkenbaar en geeft een veilig gevoel. Bovendien worden de liedjes die jij tijdens je zwangerschap zingt, ‘onthouden’ door de kleine. Sommige baby’s herkennen de liedjes zelfs nog 4 maanden na de geboorte.

 

Zingen ontspant de aanstaande moeder

Zingen tijdens de zwangerschap heeft nog een fijne bijkomstigheid; wanneer je zingt, maak je namelijk endorfine en serotonine aan en daar word je ontspannen van.

Kijk ook bij zingen is gezond

 

Cursus zwanger zingen

De bijzondere voordelen van zingen tijdens de zwangerschap zijn voor Voice Art reden om een speciale zangcursus voor aanstaande moeders aan te bieden. Tijdens deze cursus kun je door middel van ontspanningsoefeningen, ademhalingsoefeningen, klanken maken en liedjes zingen op een ontspannen manier contact maken met je baby.

Vraag naar de cursus zwanger zingen