Biografie

Sjoukje Kooistra

Sjoukje Kooistra is zangpedagoog en coach. Ruim 13 jaar geleden startte ze Voice Art en sindsdien brengt ze met veel plezier en liefde voor muziek haar kennis en ervaring over aan iedereen die een passie heeft voor muziek. Sjoukje begeleid mensen met het vinden en laten klinken van hun stem en vind haar inspiratie in de energie van de natuur en de transformerende kracht van klank en vibratie.

Sjoukje ontwikkelde haar kennis over muziektheorie, zangpedagogiek en didactiek aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen en het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Afstuderen deed ze in 2002 bij Gerda van Zelm. Ze nam deel aan verschillende master classes o.a. bij Miranda van Kralingen, Meinard Kraak, Hans van Heiningen, Ank Reinders en Gail Gilmore. Aanvullend volgde ze lessen houding en beweging bij fysiotherapeute Rike Hesseling, logopedie bij Jan Veth, Mindfullness bij Rob Eckhardt en intuïtieve ontwikkeling bij het levenscollege.

Sjoukje heeft op diverse concoursen prijzen gewonnen en zong in binnen- en buitenland, onder andere in Israël, Spanje, Frankrijk, Denemarken en Egypte. Ook gaf ze zanglessen aan het Conservatorium in Bamako, Mali (West-Afrika). Ook was ze gastdocent aan het Montessori Lyceum in Groningen en het Harens Lyceum, onderdeel van het Zernike College met een DAMU-licentie (DAns-MUziek), waar ze lesgaf aan JTM-leerlingen (Jong Talent Muziek).