Biografie

Zangles van Sjoukje Kooistra

Sjoukje Kooistra is zangeres en zangpedagoog. Ruim 10 jaar geleden startte ze Voice Art en sindsdien brengt ze met veel plezier en liefde voor muziek haar kennis en ervaring over aan iedereen die een passie heeft voor zingen.

Sjoukje ontwikkelde haar kennis over muziektheorie, zangpedagogiek en didactiek aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen en het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Afstuderen deed ze in 2002 bij Gerda van Zelm. Ze nam deel aan verschillende master classes o.a. bij Miranda van Kralingen, Meinard Kraak, Hans van Heiningen, Ank Reinders en Gail Gilmore. Aanvullend volgde ze lessen houding en beweging bij fysiotherapeute Rike Hesseling, logopedie bij Jan Veth en mindfullness.

Sjoukje heeft op diverse concoursen prijzen gewonnen en zong in binnen- en buitenland, onder andere in Israël, Spanje, Frankrijk, Denemarken en Egypte. Ook gaf ze zanglessen aan het Conservatorium in Bamako, Mali (West-Afrika).
Tegenwoordig is ze gastdocent aan het Montessori Lyceum in Groningen en het Harens Lyceum, onderdeel van het Zernike College met een DAMU-licentie (DAns-MUziek), waar ze les geeft aan JTM-leerlingen (Jong Talent Muziek).

Met haar jarenlange podiumervaring weet Sjoukje precies hoe ze haar leerlingen kan coachen ter voorbereiding op een auditie of toelatingsexamen. In de zanglessen bij Voice Art leer je om je stem goed te gebruiken, je vrijer te uiten en met nog meer plezier te zingen.