Workshops op school

Zangworkshop op maat

Voice Art biedt maatwerk in workshops zingen voor kleine en grote groepen leerlingen of studenten, of dat nou op een basisschool, middelbare school of het voortgezet onderwijs is. In overleg met de leerkracht of docent wordt het aantal lessen bepaald en ook de inhoud daarvan. Denk bijvoorbeeld aan zangtechniek, lichamelijk bewustzijn, creatieve expressie, stemvorming of het voorbereiden op een musical of muziekuitvoering.

 

Muziek maakt slim

Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat muziek maken een positieve invloed heeft op de intelligentie en sociale en emotionele vaardigheden van kinderen. Musiceren versterkt de verbindingen tussen de linker en rechter hersenhelft, gezamenlijk musiceren versterkt het groepsgevoel en de discipline. En vooral zingen heeft als voordeel dat het weerbaarder maakt, meer zelfvertrouwen geeft en bovendien goed is voor de fysieke gezondheid.

Meer over zingen is gezond

Zingen geeft zelfvertrouwen

Een zangworkshop is een plezierige en leerzame invulling van de muzieklessen. Zangles kun je eenvoudig geven, want iedereen beschikt immers al over zijn eigen – unieke – instrument. Voice Art zorgt voor songs die passen bij de leeftijd en belevingswereld, zodat iedere leerling of student zich vol overgave kan geven en op een enthousiaste manier zijn of haar mogelijkheden ontdekt. Leerkrachten en docenten kunnen vrijblijvend contact opnemen om te overleggen.

Contact met Voice Art